fredag 9 mars 2012

Vaccin orsak till för tidig födsel?


Sveriges Radio skriver idag:


"Forskare ska nu ta reda på om vaccin mot svininfluensa var orsaken till att flera gravida kvinnor som vaccinerat sig födde barn alldeles för tidigt.
I Kronoberg finns flera kända fall med gravida som i anslutning till att de vaccinerade sig födde för tidigt. Men om det finns någon koppling till själva vaccineringen är i dag inte bekräftat.


Barnläkaren och forskaren Jonas Ludvigsson vid Karolinska institutet har på eget initiativ dragit igång ett forskningsprojekt för att se om det finns ett samband. För när vaccineringen drog igång fanns det väldigt lite kunskap kring hur svininfluensavaccinet skulle kunna påverka gravida och deras foster.

– Vi kommer med säkerhet kunna se ett samband, om det finns, säger Jonas Ludvigsson.
Materialet som nu ska går igenom är stort och kommer även kunna visa på om vaccinet har bidragit till tillväxthämningar hos fostren och missbildningar.
Forskningsresultaten beräknas kunna presenteras om ett drygt år."


Alltså. Jag blir bara så arg!
Oavsett om forskningen visar att det finns ett samband eller ej (ja, det beror ju lite på vem som finansierar forskningen och vad de har för intresse i det hela), så är det så fruktansvärt oansvarigt av Läkemedelsverket och Socialstyrelsen att rekommendera gravida att ta ett vaccin som det fanns väldigt lite kunskap kring. Åh, jag minns fortfarande alla forumtrådar på familjeliv.se med alla ångestfyllda gravida kvinnor som stod i valet och kvalet om att vacciner eller inte. Jag lider med alla de familjer som på något sätt blivit drabbade av svininfluensa-vaccinet. Och alla andra vaccinationer.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar