Att göra egna fruktpuréer till barnen är lättare än vad man tror.
1. Skala äpplet (eller päronet eller vilken frukt du nu vill göra fruktmos/fruktpuré av), skär det i mindre bitar och koka dem en liten stund tills de blir mjuka.
2. Plocka upp de kokta fruktbitarna med hjälp av en pasta-slev. Det kan vara bra att spara kokvattnet om du eventuellt skulle vilja späda fruktmoset. Det har jag dock inte behövt för varken päron- eller äppelmos.
3. Mixa fruktbitarna till en slät puré och häll upp i en tom, urdiskad barnmatsburk. Kyl snabbt ned den i kallt vattenbad och förvara den sedan i kylskåpet max 2 dagar.
Fruktpurén/moset passar bra att servera till gröt, yoghurt, filmjölk eller bara som den är!
Tänk på att bebisar under 1 år inte ska äta några större mängder mjölkprodukter. Så om du vill servera fil eller yoghurt med frukten så använd 3/4 frukt och 1/4 filmjölk/yoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar