lördag 31 mars 2012

Ekologisk hemmagjord äppelmos!

Att göra egna fruktpuréer till barnen är lättare än vad man tror.


1. Skala äpplet (eller päronet eller vilken frukt du nu vill göra fruktmos/fruktpuré av), skär det i mindre bitar och koka dem en liten stund tills de blir mjuka.



2. Plocka upp de kokta fruktbitarna med hjälp av en pasta-slev. Det kan vara bra att spara kokvattnet om du eventuellt skulle vilja späda fruktmoset. Det har jag dock inte behövt för varken päron- eller äppelmos.

 


3. Mixa fruktbitarna till en slät puré och häll upp i en tom, urdiskad barnmatsburk. Kyl snabbt ned den i kallt vattenbad och förvara den sedan i kylskåpet max 2 dagar.


Fruktpurén/moset passar bra att servera till gröt, yoghurt, filmjölk eller bara som den är!
Tänk på att bebisar under 1 år inte ska äta några större mängder mjölkprodukter. Så om du vill servera fil eller yoghurt med frukten så använd 3/4 frukt och 1/4 filmjölk/yoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar