lördag 24 mars 2012

Din kaviartub kan bli ett nytt flygplan!

Under fliken återvinning och avfall på min hemkommuns hemsida kan vi läsa:

"Metall kan återvinnas med stor energivinst och kan återvinnas hur många gånger som helst utan att metallen blir av sämre kvalitet. Din kaviartub kan bli ett nytt flygplan! Lämna skrotet på närmaste återvinningscentral. Metallförpackningar lämnas på en återvinningsstation.  

Genom att återvinna aluminium istället för att tillverka ny kan man spara 95 procent av energiåtgången. Vid återvinning av stål sparar man 75 procent av den energi som går åt för att tillverka nytt stål."

Det är alltså superviktigt att lämna in metall för återvinning! Här kan du läsa vidare om varför metall måste återvinnas.
Jag tog en liten bild på vad som kan tänkas hamna i behållaren för metall.

Det är inte heller svårt att börja med källsortering. Ställ en plast-väska (sorry hittade inget snyggare exempel) i skafferiet/garderoben/klädkammaren eller dylikt där du kastar allt du vill källsortera. Leta upp närmaste återvinningsstation på din hemkommuns hemsida eller sök här. När din plast-väska blir full så går/åker du (helst kommunalt!) till återvinningsstationen och kastar. Ett tips är att sortera allting hemma först och lägga i separata påsar, så är det bara att kasta i allt i rätt behållare sen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar