söndag 1 april 2012

Kokoskyckling med citron och curry

Provade ett nytt recept idag. Jag justerade lite med kryddningen och oj så gott det blev mashaAllah!

Jag är ju inte direkt någon matfotograf, men så här såg maten ut:


För 4 portioner behöver du:
400 g kycklingfilé
Matfett (helst smör, koksfett utan smak eller rapsolja)
1-2 gula lökar, finhackade
1-2 röda paprikor, hackade/strimlade
En burk Santa Maria Organic Coconut milk
1 citron, saften och det rivna skalet
1-2 tsk curry
1 tsk honung
2 msk tomatpuré
1-2 vitlöksklyftor, pressade
Salt, peppar
Maizena (om man vill att såsen ska bli lite tjockare)
Kryddor att smaka av med:
Vegeta natur allkrydda (eller använd en halv eller hel ekologisk kyckling/grönsaksbuljong tärning)
Paprikapulver (gärna stark)
Gurkmeja
Och ev. mer curry, vitlök och citronsaft

Gör så här:
1. Bryn först kycklingen i en gryta i matfettet. Salta och peppra lätt. Ta upp kycklingen o ställ den åt sidan på en tallrik.
2. Bryn sedan lök, paprika, vitlök i matfettet tillsammans med curry, honung, citronsaft och -skal. Lägg på kycklingen igen och låt fräsa med en stund.
3. Häll på kokosmjölken och kåt koka upp. Rör ned tomatpurén. Låt småputtra på svag värme i 15-20 min.
4. Om kokosmjölken avdunstar så späder du med vatten och redning och låter koka upp innan servering.

Servera tillsammans med Änglamarks Ekologiska Jasminris!

De allra flesta ingredienser finns som ekologiska. I alla fall på Coop, av märket Änglamark som jag ofta köper.

2 kommentarer:

  1. Alsalm Alikom
    Gud vad gott den ser ut, mums masha allah, jag ska prova detta i Ramadan insha allah
    gud bevara dig och din familj

    SvaraRadera
    Svar
    1. Walaikom salam!
      Ja, gör det inshaAllah, den är väldigt god och lättlagad :)
      må Allah bevara dig och din familj

      Radera