Provade ett nytt recept idag. Jag justerade lite med kryddningen och oj så gott det blev mashaAllah!
Jag är ju inte direkt någon matfotograf, men så här såg maten ut:
För 4 portioner behöver du:
400 g kycklingfilé
Matfett (helst smör, koksfett utan smak eller rapsolja)
1-2 gula lökar, finhackade
1-2 röda paprikor, hackade/strimlade
En burk Santa Maria Organic Coconut milk
1 citron, saften och det rivna skalet
1-2 tsk curry
1 tsk honung
2 msk tomatpuré
1-2 vitlöksklyftor, pressade
Salt, peppar
Maizena (om man vill att såsen ska bli lite tjockare)
Kryddor att smaka av med:
Vegeta natur allkrydda (eller använd en halv eller hel ekologisk kyckling/grönsaksbuljong tärning)
Paprikapulver (gärna stark)
Gurkmeja
Och ev. mer curry, vitlök och citronsaft
Gör så här:
1. Bryn först kycklingen i en gryta i matfettet. Salta och peppra lätt. Ta upp kycklingen o ställ den åt sidan på en tallrik.
2.
Bryn sedan lök, paprika, vitlök i matfettet tillsammans med curry,
honung, citronsaft och -skal. Lägg på kycklingen igen och låt fräsa med
en stund.
3. Häll på kokosmjölken och kåt koka upp. Rör ned tomatpurén. Låt småputtra på svag värme i 15-20 min.
4. Om kokosmjölken avdunstar så späder du med vatten och redning och låter koka upp innan servering.
Servera tillsammans med Änglamarks Ekologiska Jasminris!
De allra flesta ingredienser finns som ekologiska. I alla fall på Coop, av märket Änglamark som jag ofta köper.
Alsalm Alikom
SvaraRaderaGud vad gott den ser ut, mums masha allah, jag ska prova detta i Ramadan insha allah
gud bevara dig och din familj
Walaikom salam!
RaderaJa, gör det inshaAllah, den är väldigt god och lättlagad :)
må Allah bevara dig och din familj