onsdag 11 april 2012

Vad är våra barns liv värda?

NARKOLEPSIFÖRENINGEN skriver i SvD:

"För två år sedan genomförde svenska staten den största vaccinationskampanjen någonsin i Sverige. En kampanj som innebar massvaccination av svenska befolkningen mot svininfluensa.


Vi föräldrar tog då vårt ansvar, vi lät vaccinera våra barn. I dag två år senare vet vi att våra barn och ungdomar, minst 150 stycken, drabbats av narkolepsi till följd av vaccinationen med Pandemrix. En livslång sjukdom med mycket svåra symtom och komplicerad medicinering. De senaste två åren har vi föräldrar fått besked och erfarenheter som vi aldrig tidigare kunnat föreställa oss.


Vi har fått besked om att våra barn har fått ett livslångt handikapp och behöver äta beroendeframkallande mediciner med svåra biverkningar för att klara sin vardag. Vi har sett hur våra barn har svåra hallucinationer där de ser otäcka saker, vi har också sett hur de ramlar när de får kataplexier, ett tillstånd som innebär att man tappar muskelstyrkan i benen när man skrattar eller får andra starka känslor. Våra barn får trötthetsattacker och många har sömnproblem nattetid.


Före vaccinationen gjorde staten noggranna analyser om vad som skulle hända om vi inte vaccinerade oss. I en utredning beskrevs de ekonomiska konsekvenser som samhället skulle drabbas av om epidemin slog till. I Smittskyddsinstitutets rapport 4:2009 redovisar man en besparing för samhället på 2,5 miljarder om man uppnådde en vaccinationsgrad på minst 60 procent. Men var finns en analys över konsekvenser om någon skulle drabbas av allvarliga biverkningar efter vaccinationen?

När staten lät vaccinera 6,5 miljoner människor friskrev de läkemedelstilverkaren GlaxoSmith Kline (GSK) från ansvar utan att säkra upp hur de som nu fått allvarliga biverkningar skall ersättas. Vem hade staten tänkt skulle betala ”notan” för vaccinationskampanjen om något blev fel? Nu är det dags att statminister Fredrik Reinfeldt och resten av regeringen tar ansvar. Vi kräver att staten tar fullt ekonomiskt och medicinskt ansvar för våra barn och ungdomar, nu och i all framtid. Vi kräver också att de får rätt till ombud under hela den tid skaderegleringen kommer att pågå.

Våra barn har offrats för att Sveriges befolkning, vi alla, inte skulle drabbas av svininfluensa. Det är ett oerhört högt pris våra barn fått betala för detta. Vi ställer frågan till dig Fredrik Reinfeldt och dina ministrar, vad är våra barns liv värda?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar